מהפרעות נוירולוגיות אצל מבוגרים או אצל ילדים Dysphasia, Dysarthria, Aphasia עד ההפרעות היגוי פשוטות, הפרעות בבליעה אצל ילדים כמו שאצל מבוגרים, צריך לצאת מהקופסא. הקופסא היא הקופסא של המשחקים וגם הקופסא של הלימוד באוניברסיטה.
שיבושי היגוי ודיבור, זו תופעה שכיחה בקרב ילדים ואף במבוגרים. ההגייה והצליל של המילים אינם ברורים. היגוי לא נכון עשוי להקשות על התקשורת ולגרום לילד או למבוגר תסכול וחוסר ביטחון. מטרת הטיפול היא לשפר באופן מרבי ביכולת הפקת צלילים והגאים אצל המתקשים. באמצעות טיפול בדיבור, אשר מתבצע באמצעות עבודה נכונה והתמדה, הדיבור יהיה שוטף וברור. על מנת לזהות מה הקשיים של המטופל, קלינאית התקשורת, תציג בפני המטופל תמונות או קלפים של חפצים שונים ותבקש שהמטופל יזהה מה הם. באמצעות הגיית המילים, היא תבין על מה ניתן לעבוד לשיפור טוב יותר ודיבור שוטף ע"י שיטות שונות של טיפול.
לפני תחילת הטיפול בקשיי השפה, יש להבחין לגבי תגובות שנובעות מקושי בהבנה של השפה או שאולי מדובר בכלל בליקוי שמיעה.
כאשר הקלינאית תאבחן, כי מדובר על קשיי שפה, הקלינאית תבנה תכנית טיפולית מתאימה המתאימה לקשייו של המטופל.
אם מדובר בילד שיש לו קשיי שפה ודיבור, הקלינאית תיתן הוראות של תרגול גם להוריו של ילד שסובל מקשיי שפה או גמגום, כך שהילד יוכל לתרגל את ההברות שעליהם יש לעבוד. לרוב, ניתן להגיע לתוצאות משמעותיות ושיפור בדיבור לאחר כמה חודשים של טיפול באופן סדיר וקבוע, כאשר המטופל משתף פעולה מלאה עם קלינאית התקשורת.
ישנם ילדים שמגמגמים וזו תופעה שעשויה לחלוף ולא תמיד יש מקום לדאגה אבל במקרה שילד ממשיך לגמגם למעלה מחצי שנה, יש לפנות אל קלינאית תקשורת, אשר תסייע לו באמצעות שיטות ייחודיות, להגות מילים ברורות ולהגיע בסופו של דבר לאחר תרגול רב, לדבר באופן שוטף. אנשים מבוגרים שעברו אירוע מוחי ואינם יכולים לדבר באופן ברור, או אנשים שעברו איזו שהיא טראומה שבעקבותיה, נגרמו להם קשיים בדיבור.
יש להגיע לקלינאית תקשורת מנוסה שהיא בעלת שם ומוניטין כמו רחל חזן העוסקת שנים רבות בתחום זה ופתחה שיטות משלה שזכו להצלחה רבה. רחל הינה בעלת תואר מאוניברסיטת ליון שבצרפת והיא מקבלת בקליניקה הפרטית שלה בירושלים.
כל מטופל הוא שונה וצריך לטפל בו בדרך שמתאימה לו לפי צרכיו,תכונותיו,רגשותיו ויכולתיו. צריך לעבוד צליל צליל, פונם פונם(אות אות) לפי הפה שלו, הפנים שלו, הנשימה, הגוף והיכולת שלו, ולא לחשוב שמשחק צלילים יכול לעזור.
צריך תכלס לעבוד עם הפה שלו, עם התחושות והחושים שלו. לעבוד איתו על מודעות. אסור לשלוח אותו עם תרגילים!! בטיפולים הסופיים אפשר לתת תרגול.
יש לקלינאית תקשורת כלים דרושים כדי להתמודד עם הסימפטומים כל עוד הבעיה היא בגדר ההפרעה בתקשורת. נתקלים במטופל עם הפרעות גלויות או נסתרות ומידי פעם קשה לתת מענה לאי שקט שלו.
הטיפול הקלאסי לא מקדם שום דבר ומתחילים לחשוב שצריך לעבור הלאה וצריך לחשוב למי לשלוח אותו.
הסימפטום התמים משדר משהו עמוק יותר וצריך לעצור לרגע ולהתבונן על מהו הגורם. צריך לחוש את המטופל כדי להגיע למקסימום ריפוי.
לשני אנשים עם סימפטום זהה, דרך הריפוי תיהיה שונה.
הסיבה-הגורם לבעיה שונה מאחד לשני וכשנזהה את מקור הבעיה הפתרון יהיה הרבה יותר מהיר וקולע.
האתר עוצב ונבנה ע"י web4all הבית הישראלי לפרסום באינטרנט
כתבו לי בווטסאפ